CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

söndag, november 01, 2009

Social schizofreni A.K.A Renässanssjukan


Ja, inte har man gått och varit så fruktansvärt aktiv på denna sida på ett tag inte... Men det har ju sin naturliga förklaring i att man får för sig att man är någon sorts renässansmänniska som ska hinna med allt! Utöver studier ska man ju även hålla igång med sitt band, teater (såväl inom grupp som egen frilans), jobba (på två olika jobb), nationslivet och (om man har tur) umgås med nära och kära.
Ja, just det - man ska ju tydligen upprätthålla sin status i två olika städer. På något sätt känns det som att man har drabbats av någon form av social schizofreni. Således frågar man ju sig själv vad som är värt att lägga tid på...
Är det som så att man just nu försöker göra 4-5 saker som i sin tur bara får ett halvdant resultat när man egentligen borde satsa på EN sak och få ut hundra procent? Ja, ni hajar...
Det blir ju den s.k. renässanssjukan när man får för sig att man kan ha flera bollar i luften.

Nåväl... man har ju i alla fall haft en del kul under denna period. Den egna föreställningen har gått bra och troligtvis kommer jag att få sätta upp den på universitetet, till och med! Det har tydligen blivit lite av en snackis på institutionen (Genusvetenskap), så det känns ju så klart kul. Jag är dock alltjämt sjukt dålig på att ta emot beröm och applåder. Det känns så bisarrt obekvämt när man står där upp, på nåt märkligt sätt. Detta trots att jag älskar att stå på scenen (ja, det är väl ingen nyhet att jag innehar ett visst mått av narcissism i min personlighet?) och verkligen känner mig som mest levande i dessa stunder. Men tja... kanske är det något i stil med att man inte vill konfrontera sin egen "framgång"? Eller som kompisen-på-soffan säger: "Det vidriga med dig och din talang är att du verkligen inte tar till vara på den!"

På musikfronten har det gått framåt också och vi har haft en del gig på senaste. Nu till slutet av månaden ska vi lira på Söder i Stockholm och jag tror nog att det kan ge goda resultat. Senast vi lirade fick jag en del superlativ för min röst - needless to say så kände man sig genast obekväm... En får lära sig att ta det där lite bättre framöver, tror jag minsann.

Nu närmast väntar några dagars hektiskt arbete med hemtenta och PM. Där kommer jag, b.l.a, att snaska i godbitar som detta:
http://www.slitz.se/sex/artiklar/?ID=834&DepartmentID=26

Ja, vad fan säger man? Det är en underbar tid vi lever i...

Nåja, trots allt är livet gott och jag trivs utmärkt i min nya stad med mina älskade huskamrater. Det känns som en familj. Det känns hemma - renässanssjukan, till trots!

onsdag, juni 03, 2009

Öppen Scen på Unga Tur 7/6 i Kärrtorp


Den 7:e juni spelar jag upp ett smakprov (en scen) ur min föreställning "JAG ÄR MAN!" på Unga Turs Öppna Scen i Kärrtorp (T-bana mot Skarpnäck). Jag beräknas gå på runt 19.00, men rekommenderar att vara där i tid och även ta del av det övriga materialet!

Alla är varmt välkomna och evenemanget är helt GRATIS!

Jag vill även uppmana alla som har tips/kontakter på fria scener att höra av sig till mig då jag jobbar för fullt med att försöka få ut föreställningen på scener runt om i landet. Så om du sitter inne på nåt hett kort, tveka inte utan hör av dig till mig direkt!

Hoppas vi ses!

lördag, maj 23, 2009

Kultival 26/5 på Impro & Co


Nästa tisdag 26/5 kommer jag att spela upp två scener från min föreställning "JAG ÄR MAN!"
Mer om Kultival som står för arrangemanget kan ni läsa på: http://kultival.blogspot.com

Varmt välkomna!

Jag håller även nu på att söka lite kontakter inför hösten för eventuellt gästspel på några scener. Om du har nåt tips eller bra kontakt så maila mig gärna på latency_jake@hotmail.com

På återseende!

söndag, maj 17, 2009

Konsten att vara konstig


Min farsa anser att jag har lite för många järn i elden hela tiden och oroar sig för att jag ska bränna ut mig eller så.
Är det kanske som så att jag engagerar mig i lite för mycket prylar?
Å andra sidan - om jag inte skulle hålla på med allt detta med teater/musik/whatever skulle jag nog bli smått galen...

Men det är onekligen skönt att kunna ha dagar där man bara ÄR. Ni vet - ensamma och egna dagar. En stilla promenad runt Vinterviken och sen en kaffe på cafét med en god bok i sin ensamhet.

Det låter ju verkligen vuxenpoäng deluxe, men jag uppskattar verkligen de stunderna. Kanske är det därför det är så skönt att komma ut till landet (Vallentuna) emellanåt där allting går lite långsammare? Där det viktigaste för stunden är att snacka skit med syrran, käka gott käk och leka med hundarna?
Ibland så längtar man ju till ett sådant liv, eller åtminstone att man skulle kunna ha 50/50. Äta kakan och behålla den, ni vet...

Men det kan vara värt att tänka på - att inte brinna ut i förtid. För jag har ju så jävla mycket som jag vill göra och säga!

Fast det är klart... jag har ju hela livet på mig!

---------------------------------
soundtrack:
"So sorry" - Feist

lördag, maj 16, 2009

Saker och ting börjar röra sig...


Jahaja... precis när man var klar med "Knutby" så såg man till att boka upp sig på fler projekt.
Undertecknad kan tydligen inte hålla sina flinka fingrar i styr, utan måste prompt och enträget beblanda sig i lite allt möjligt av den snaskpåse som kulturen har att erbjuda!

Tisdagen 26/5 kommer jag att framföra 2 scener ur "JAG ÄR MAN!" på Kultival (http://kultival.blogspot.com) och i juni/juli kommer jag att spela huvudrollen i en nollbudget-kortfilm som heter "Magkänsla".

Under sommaren har jag även inplanerat ett par gig med bandet (http://myspace.com/oppnakorten) - b la på Augustibullers ersättare KRIS! festivalen (http://www.krisfestivalen.se) i Lindesberg.
Jag har även ambitionen på att börja och förhoppningsvis färdigställa ett teatermanus för kommande produktion under hösten.

Jodå... inte ligger man på latsidan i alla fall...!

--------------------------------------
soundtrack:
"Done is done" - Millencolin

måndag, maj 11, 2009

I Feel It All


Den senaste tidens tystnad kan beskrivas med den välbekanta frasen: "Många bollar i luften".

Konsten att kombinera jobb/fritid/teater/studio är sannerligen ingen lätt sak... Man blir smärtsamt medveten om hur lite tid man får till sig själv samt sina nära och kära. Inom kort så kommer saker och ting att lugna ner sig, dock. Nu i veckan spelas de sista föreställningarna av "Knutby" på Uppsala Stadsteater (tisdag, onsdag och torsdag). Det har verkligen varit ett privilegium att få vara med i den föreställningen. Varje gång man går in i lokalen, eller på scenen, fylls jag av en så obeskrivlig känsla av tillhörighet... nästan så att man får ett berättigande kring sin egen person. Det finns verkligen ingenting som överträffar den känsla av trygghet jag upplever på scenen. Det kanske låter en smula bisarrt eller pompöst, men på något vis känns det som ett väldigt naturligt tillstånd för mig... ja... precis som ett berättigande kring den person jag innerst inne är eller vill vara.
Och det var något som verkligen slog mig mitt i all den stress som har uppstått - det ÄR värt det, trots allt. "Vill man vara fin får man lida pin", som man brukar säga... eller hellre "lid för konsten" (jag varnade som sagt för ett eventuellt pompöst uttryck!).

Och det kommer onekligen att uppstå ett tomrum efter de 5 månader jag har haft förmånen att stå på scen med "Knutby". Dock kommer det att vara lite spelningar i sommar med bandet - t ex på KRIS! festivalen i Lindesberg (www.krisfestivalen.se).
Om jag har tur kanske jag ska spela min föreställning "JAG ÄR MAN!" igen i sommar på en väldigt attraktiv scen, men det vet jag lite mer om inom en vecka ungefär... jag håller tummarna!

På tal om bandet så har vi precis avslutat sista inspelningsdagen i studion med nya skivan och nu återstår bara slutmixen. Om ca 2-3 veckor borde vi ha allting klart för försäljning. Vi kommer även att lägga upp smakprov på vår MySpace (www.myspace.com/oppnakorten) där vi även har lagt upp en blogg från studion.

Nu kommer saker och ting som sagt att lugna ner sig och jag ser faktiskt fram emot att kunna få lite mer tid till de små sakerna. Men helt och hållet på sofflocket kommer jag inte att ligga. Jag kommer t ex att träffa en producent/regissör för en mindre indie-kortfilm nu i veckan där jag är tilltänkt för huvudrollen. Det blir troligtvis några dagars inspelning i Uppsala nu i sommar och releasen blir väl till hösten, gissar jag på.

Annars ser jag fram emot att starta på ny kula i Uppsala med studier och nya intryck. Med i ambitionerna finns även ett nytt teatermanus där jag troligen komemr att samarbeta med några gamla bekanta från Wik.

Ja, tur att man tar det lugnt som sagt... men vafan - ska man få nåt gjort så ligger det att ligga i!

PS. Jag måste förresten tipsa alla om att lyssna in på Feist skiva "The Reminder", om ni inte redan har gjort det. Fullkomligt lysande!

--------------------------------------
soundtrack:
"I Feel It All" - Feist

torsdag, april 23, 2009

Vredens druvor


En vacker jävla dag kommer jag tamejfan att explodera här på jobbet... Man får ju fan leta efter mer idiotiska jävla människor. Som intelligensbefriade höns irrar de runt och tycker att allt "är såååå krångligt!" - Nej, det är DU som fan borde omyndigförklaras eftersom du uppenbarligen inte fattar hur ett kölappssystem funkar. Hade jag varit rådande över världen hade du fan släpats runt stan med en skampåle och varenda grönsakshandlare skulle skänka ut ruttna tomater och kålhuvuden!

Tack och lov så finns det ju de som har folkvett och kan formulera sina frågor korrekt. Men en del kommer verkligen fram till disken och bara skriker ut "BORÅS!" - vad förväntar de sig att jag ska svara/göra?
"Jo, jag vet att Borås är en stad i västra Sverige tidigare känd för sin textilindustri - men numera mest känd för att ha uppfunnit Elfsborg-frisyren... Vad vinner jag?"
Jag fattar verkligen inte hur S har stått ut med att stå i kundtjänsten här på Cityterminalen tidigare... kan bara tänka mig hur jävliga de kunderna måste vara när vi får ta hand om primetime retards!

Nej, fy faen... det ska bli så inåt helvetes skönt att vara ledig imorrn på sötebrödsdagen och ta sig en bägare och äta god mat. Satan, vad kroppen och sinnet mitt behöver det.

Inom kort är det dags att spela in med bandet också. Åtta låtar som planeras vara klara i juni. Det ni!

Fram till dess ska jag löka ut i helgen fullkomligt. Nu tar jag semester från míg själv några dagar. Ses på andra sidan...

-------------------------------------------------------------
soundtrack:
"Crystal Skull" - Mastodon